maanantai 27. heinäkuuta 2020

Naantali, Turku ja Rauma – länsirannikon aatelia!

Olemme nyt viikon verran olleet länsirannikolla. Ensin kolme yötä Naantalissa mukavalla, joskin mäkisellä, Naantali Camping -leirintäalueella (ks. https://www.visitnaantali.com/camping) ja nyt neljättä yötä Raumalla monipuolisella Poroholman leirintäalueella (ks. http://www.poroholma.fi/). Itse olen tykästynyt kaupunkien liepeillä sijaitseviin alueisiin, joissa on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

Naantali on todella mukava, kompakti ja merellinen kesäkaupunki. Leirintäalueelta kävelee helposti kaupunkiin ja kaikki palvelut ovat lähellä. Teimme myös antoisan päiväretken Turkuun, johon linja-autolla sikäläisellä seutulipulla pääsee helposti 35 minuutissa ja päiväaikaan linja-autoja kulkee käytännössä 10 minuutin välein. Erityisen hienoa oli kesäisen Turun ravintoloiden lounastarjonta – päädyimme sattumalta lounaalle vegetaariravintola Hüggeen (ks. https://hugge.fi/), joka sai meiltä täydet pisteet!

Turun mainio vegetaariravintola Hügge


Naantalista teimme vielä yhtenä iltapäivänä fillariretken Merimaskuun komeissa merimaisemissa. Reitin mäkisyys yllätti, mutta tunnelma oli mainio. Leirintäalue oli hyvätasoinen ja toimiva – ja erityisenä etuna oli mahdollisuus verkkopohjaiseen varaukseen, jolloin pystyi varaamaan itselleen haluamansa paikan. Loistojuttu.

Suomalaisessa kesäsateessa sitten länsirannikkoa pohjoiseen Raumalle ja Poroholman syystäkin kiitellylle leirintäalueelle. Aivan ensimmäiseksi ihastutti sateessakin hyvälle paikalle osoittaminen ja alueen hyvät palvelut – ei ihme, että paikka on suosittu. Miinuksena mainittakoon, ettei Poroholmaan pysty tekemään etukäteen varausta, mutta tilaa tuntui löytyvän laajalta alueelta.

Poroholmastakin pääsee Rauman keskustaan kävellen ja Vanha Rauma on todella hieno kesäinen kohde. Poroholmasta lähtee myös vesibussi Kuuskajaskariin ja Kylmäpihlajaan. Kumppanini Ute teki tämän päiväretken ja ihastui kovin saaristoluontoon. Rauman pyörätieverkko on hyvässä kunnossa ja täällä oli kiva ajella pitempiäkin lenkkejä.

Suomen länsirannikko on myös mukava aitojen makujen alue. Turun Hüggeä jo kehuinkin ja Naantalissa Rymättylän tien varresta löytyi Savukalaa-kioski (ks. https://www.savukalaa.fi/herkkulaavu.html). Naantalista löytyi myös paikallisen jäätelövalmistajan tekemää erinomaista vegaanijääteöä. Ja Raumalla herkuttelimme Kontion kahvilassa ja ehdottomaan munkkirinkiläeliittiin kuuluvassa KaffeBarissa – ei tästä suomalainen kesämatka paljoa parane!



Naantali savukalamyymälä

Rauman herkkuja - osa 1

Rauman herkkuja - osa 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti