lauantai 11. heinäkuuta 2020

Oulu – loistava pyöräilykaupunki

Ensimmäiset kolme yötä olin Oulussa Nallikarin mainiolla leirintäalueella. Kunhan kokemusta kertyy useammasta paikasta, osaan ehkä vieläkin paremmin arvostaa Nallikarin sijaintia, palveluita ja toimivuutta. Ainakin paikka oli viimeistä sijaa myöten täynnä!

Tärkeä asuntoautoon haluamani lisävaruste oli polkupyöräteline. Pyöräilykulttuuri on Suomessa kohentunut todella paljon vuosikymmenen aikana. Matkalaukun ja repun ohella otin fillarin mukaan metrolla Helsingin rautatieasemalle (ei lisämaksua ja hyvä tila metrossa fillarin kuljettamiseen) ja fillarille lippu VR:llä Helsinki-Oulu maksoi viisi euroa. Pyörällä oli oma tukeva telineensä VR:n vaunussa, johon sen sai hyvin asetettua ja kunnolla lukkoon.

Ja Oulu se vasta hieno pyöräilykaupunki onkin! Asuin viitisen vuotta sitten vuoden verran työviikot Oulussa ja jo silloin pidin sen pyöräteitä ja pyöräilyreittejä oivina. Viidessä vuodessa Oulu on kehittynyt vielä harppauksen eteenpäin – toivottavasti oululaisetkin osaavat arvostaa sitä työtä, joka pyöräilyn edistämiseksi ja sujuvoittamiseksi on tehty.

Otin kuvia muutamista hyvin toteutetuista asioista. Pyörätiet ovat selvästi merkittyjä ja niille on varattu kunnolla tilaa – Oulun keskustassakin on mukava pyöräillä. Matkailijalle hienosti näkyvä asia ovat numeroidut reitit ja reittien varrella olevat pätevät tietotaulut – loistojuttu! Numeroitujen reittien varrella on myös kunnolliset välimatka- ja suunnistustaulut. Opasteviitat ovat selkeitä eikä niitä ole vielä vandaalit päässeet tärvelemään.

Ja kaiken tämän kruunaa tietysti kauniit maisemat ja ajelin mielelläni Oulussa, joka on pyöräreiteillä onnistunut yhdistämään sekä merellisiä maisemia että kaunista luontoa. Well done, Oulu!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti